De niet zo geheime missie van de Lozerspotters

Lozerheide is een prachtig natuurgebied in Bocholt waar het heerlijk toeven is voor dieren, wandelaars en speelvogels.

Ervaren Lozerspotters Paulien en Kasper nemen kinderen op sleeptouw voor een tocht van 5 km. Onderweg krijgen de kinderen leuke weetjes te horen, maar worden ze ook uitgedaagd om spelletjes te spelen en uitdagingen aan te gaan. Zo leren ze dansen als een fuut, sprinten als een haas en bouwen als een bever.

Hoe werkt dit?

Het werkt het makkelijkste als je thuis de Izi travel app al downloadt. Wanneer je die app dan opent als je aan het vertrek op Lozerheide staat, speelt hij de audiobestanden automatisch af onderweg. De app is gratis en je hebt verder niets nodig.

Tijdens je tocht kom je speelse, educatieve elementen tegen die de beleving nog versterken. Ook deze elementen werden door mij bedacht.

  • Startplaats: start wandelpad Lozerheide, Fabrieksstraat z/n, Bocholt
  • Lengte: 5 km

Pakket voor scholen

Ik maakte deze route op vraag van het Agentschap voor Natuur en Bos en Regionaal Landschap Kempen en Maasland. Daarnaast creëerde ik ook een educatief pakket voor scholen. Ik werkte een voortraject uit voor in de klas, schreef teksten en bedacht opdrachten voor ter plekke (die de Verkenners gebruiken voor hun rondleidingen) en maakte een ‘Spottersboekje’ dat de kinderen helpt bij het herkennen van de soorten die op Lozerheide voorkomen en het uitvoeren van hun opdrachten.

De tekeningen in de app en het Spottersboekje voor scholen zijn van de hand van illustrator Tinne Van den Bossche. Ik bedacht ook enkele cartoons, die zij op prachtige wijze uitwerkte.

Enkele pagina’s uit het Spottersboekje

Educatieve elementen

foto’s: Agentschap voor Natuur en Bos

Een gedachte over “De niet zo geheime missie van de Lozerspotters

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: