2020 in vogelvlucht

In het door corona overschaduwde zevende levensjaar van Schrijfbureau Teksttype verzorgde ik 52 kleine en grotere opdrachten voor 9 bestaande en 3 nieuwe opdrachtgevers. De omzet was minder dan het voorgaande jaar, maar het werkplezier was er wel, net als een grote dankbaarheid voor de opdrachtgevers die trouw klant bleven, ook in deze bijzonder uitdagende tijden.

Daarnaast maakte ik tijd om mijn eerste roman af te werken en te publiceren, twee online schrijfcursussen te creëren en een project uit de grond te stampen waarbij lezers hun boeken rechtstreeks bij de auteur kunnen kopen.

Foto’s: Mine Dalemans

Wat ik zoals schreef en creëerde:

 • Blogs
 • Toeristische publicaties
 • Kinderroutes in de natuur
 • Voice-overs voor animatievideo’s
 • Teksten voor ledentijdschriften
 • Jaarverslagen
 • Webteksten
 • Persberichten
 • Folders en brochures voor kinderen en volwassenen
 • Infoborden
 • Reportages

Terugkerende onderwerpen:

Milieu en natuur * korte keten * biodiversiteit * klimaat * duurzaam bos- en natuurbeheer * erfgoed en lokale geschiedenis * toerisme en recreatie

Enkele hoogtepunten:

In Vlindervlucht door de Goort

Lees hier meer over deze kinderroute in Kinrooi, die ik maakte in opdracht van RLKM en de gemeente Kinrooi.


Mijn roman

Ik lanceerde mijn eerste roman (niet mijn eerste boek), maar helaas kon de boeklancering (met metalfuif) niet doorgaan. Het boek verkocht echter al behoorlijk goed online en is nog steeds verkrijgbaar. En dat feestje komt er nog, ooit.


De niet zo geheime missie van de Lozerspotters is een app voor gezinnen én een educatief pakket voor scholen. Kom er hier alles over te weten.


Online schrijfcursussen

Ik werkte een online schrijfcursus uit.


Enkele nieuwe opdrachtgevers

Ik mocht dit jaar drie nieuwe opdrachtgevers verwelkomen, waaronder Toerisme Tongeren. Voor hen verzorgde ik de redactie van hun Toeristische Gids 2021.


Boekenerf

Een gloednieuw project dat al een poosje in mijn hoofd zat: een website waar mensen hun boeken rechtstreeks bij de schrijver kunnen kopen. Lees hier alles over het hoe en waarom!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: