Kleuterwandelingen RivierPark Maasvallei

Voor RivierPark Maasvallei, een van de projectbureaus binnen Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM), bedacht en schreef ik de inhoud voor twee doetochten voor kleuters. Via infoborden worden de kinderen aangemoedigd om de natuur met alle zintuigen te beleven. Ik bedacht ook wat extra belevingselementen, zoals een ‘bomendrumstel’ en ‘voelbomen’.

De tekeningen en vormgeving zijn van de hand van Hilde Groven.


Het kasteelpark van Pipa

Een doetocht voor kleuters in het kasteelpark in Leut (Maasmechelen) met behulp van infoborden. De zeven dochters van de kasteelheer dagen de kinderen uit om samen te dansen, rijmpjes te bedenken, te knutselen, muziek te maken en aan natuuronderzoek te doen. Ik bedacht ook een bomendrumstel en de ‘voelbomen’ die de wandeling nog interactiever maken.

Enkele foto’s van de borden


Beelden van de opening


Rijntje en zijn vrienden

Een kleutertocht in het Vijverbroek in Kessenich (Kinrooi) waar de kinderen kennismaken met Rijntje en zijn vrienden, stuk voor stuk dieren die in het gebied voorkomen. En natuurlijk hebben ze allemaal een spelletje in petto voor de kinderen…

Enkele foto’s van de borden


Beelden van de opening


“De samenwerking met Leen verliep voor beide gezinswandelingen in het RivierPark Maasvallei heel erg vlot. Vanaf het eerste overleg was ze enorm betrokken bij de projecten, dacht ze mee over de grote en kleine lijnen en zorgde ze tussentijds voor fijne terugkoppelingen. We wisten meteen dat het eindresultaat geslaagd ging zijn. Ook nadat de wandelingen afgewerkt waren, nam ze regelmatig opnieuw contact op om te horen hoe de reacties van het publiek waren. Kortom, als je Leen aan boord hebt, komt het hoe dan ook goed.”

– Stephanie Janssen en Sofie Wyns, projectmedewerkers RivierPark Maasvallei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: