Over boomdrumstellen en uitgelaten kleuters

Vaak ben ik, samen met mijn opdrachtgever, maanden aan een project bezig voor het aan de wereld wordt voorgesteld. Dat was niet anders voor de kleuterroutes die ik bedacht in opdracht van Regionaal Landschap Kempen en Maasland. Toen de doewandelingen officieel werden geopend, was het dan ook heerlijk om al die enthousiaste kinderen en ouders in actie te zien.

Ik bedacht de doedingen, schreef de teksten en zocht mee naar een illustrator. Dat werd Hilde Groven uit Hasselt. Haar prachtige tekeningen maken dat kinderen al van ver tot de borden worden aangetrokken. Ze verzorgde ook de vormgeving.

Het kasteelpark van Pipa

Pipa is een van de dochters van de kasteelheer van het kasteelpark in Leut (Maasmechelen). Ze neemt je op sleeptouw langs de favoriete plekjes van haar zes zusjes. Die zusjes zetten de kinderen maar al te graag aan tot dansen, rijmen, muziek maken, knutselen en kriebelbeestjes bestuderen. Ik liet ook ‘voelbomen’ en een bomendrumstel maken voor nog meer fun! Ook heerlijk om te zien, was dat kinderen niet veel nodig hebben om in de natuur te spelen. Er werd in bomen geklauterd, uitgelaten gerend en het was zelfs aanschuiven om over een dode boomstam te lopen. Wie zei daar dat kinderen niet meer van buitenspelen houden?!

Rijntje en zijn vrienden

Het Vijverbroek is een prachtig, vochtig natuurgebied in Kessenich (Kinrooi). Voortaan kan je er een wandeling van zo’n 2,3 km volgen met de allerkleinsten. Onderweg kom je Rijntje en zijn vriendjes tegen, die allemaal spelletjes willen spelen. Kan jij fladderen als een vlinder, de weg vinden zonder te kijken, zo ver als een ree springen en muizen vanop een afstandje spotten zoals een buizerd? Dat en nog veel meer kom je te weten tijdens deze doetocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: