Blog

Copywriting voor BRS

Via microfinanciering (het uitlenen van kleine bedragen) rurale ondernemers en boeren in het Zuiden helpen om in hun levensonderhoud te voorzien. Dat is de doelstelling van BRS (de Belgische Raiffeisen Stichting), een organisatie van Cera en KBC. Ze werken daarvoor samen met lokale partners in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Fijn om te mogen meewerken aan zo'n waardevolle én efficiënte aanpak!

lees meer

Een plaatsnaam als marketingstunt

In juni 2019 stond ik op het perron van het Welshe stadje  Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. We waren op rondreis in Wales en Zuid-Engeland, en het leek ons leuk hier even te stoppen, ook al omdat de naam van dit stadje voorkomt in mijn kortverhaal ‘Een mooie zomer’ uit mijn bundel ‘Vloedlijn’.

Stiekem was ik ook wel een beetje nieuwsgierig: wat zou er te zien zijn op een plek met zo’n naam, die zich laat vertalen als Parochie van de Heilige Maria in het dal van de witte hazelaar bij de snelle maalstroom en de parochie van de Heilige Tysilio bij de rode grot?

lees meer

In de BRES voor Haspengouwse beken

Vorig jaar lanceerde de Provincie Limburg het project 'In de BRES voor water', waar vrijwilligers via burgerwetenschap hun steentje bijdragen aan de gezondheid en weerbaarheid van onze Haspengouwse beekvalleien. Om dit project extra in de verf te zetten, wilden ze een tof, toegankelijk product voor recreanten en buurtbewoners. Ze kwamen bij mij terecht en natuurlijk was ik meteen enthousiast!

lees meer

Dansen op het ritme van je tekst

Soms gebeurt het dat eindredacteurs mijn teksten inkorten voor publicatie. Op zich helemaal prima, maar helaas verloopt dat proces vaak nogal ondoordacht. Lees: men schrapt en verschuift vlug wat zinnen, zonder daarbij rekening te houden met het ritme van de tekst. Ja, dat lees je goed: het ritme van de tekst.

lees meer

Groenplan stad Hasselt

Vandaag viel hier de Nieuwe Hasselaar in de brievenbus, samen met een plan waarop alle groengebiedjes van Hasselt staan aangeduid. In opdracht van Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren en Stad Hasselt mocht ik de teksten voor deze publicatie schrijven. Wedden dat er leuke plekjes tussen zitten die je nog niet kende?

lees meer

Bosbeheer in kindertaal: Het bos van Moertje en Kraker

Bossen zijn niet enkel leuke speelplekken, ze doen ook veel voor mensen en de natuur. Maar weet jij wat er allemaal moet gebeuren om het bos sterk en gezond te houden? Kraker de eekhoorn en Moertje de vos vertellen je er graag alles over. Kom je mee naar hun bos?

Een stripverhaaltje dat ik schreef op vraag van Bosgroep Limburg.

lees meer

Infoborden Bilzen

Bilzen is rijk aan bossen, natuurgebieden en parken. Op vraag van Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren en de stad Bilzen schreef ik de teksten voor infoborden voor aan een 20-tal van die groene oases. Luc Schreurs goot alles in een strakke lay-out.

lees meer

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑