Blog

Copywriting

Is jouw website een nachtmerrie of een droomwerknemer?

Je kent ze ook. Websites die tergend traag inladen. Vervolgens krijg je een foto te zien. Een megagrote foto, om exact te zijn, die je hele scherm vult. Een door maanlicht beschenen berglandschap. Prachtig beeld. Maar je zag diezelfde foto al op zevendertig andere sites. En wat hebben die besneeuwde bergtoppen met consulting te maken? Of ben je aan het verkeerde adres?

lees meer

Copywriting

Wat teksten en IKEA-kasten met elkaar gemeen hebben

Je hebt twee soorten schrijvers: zij die in het wilde weg beginnen schrijven met een maniakale blik in de ogen en zij die eerst goed nadenken wat ze willen vertellen en eventueel zelfs een schema maken. Vergelijk het met een IKEA-kast in elkaar zetten.

Sommigen hanteren daarbij de volgende techniek: ze scheuren de doos open als een hongerig, wild beest, smijten de handleiding in de hoek en beginnen op goed geluk planken op elkaar te rammen. In een mum van tijd krijgen lades en skeletten van kasten vorm. Gaat goed, zou je denken.

lees meer

Opdrachten, schrijven voor kinderen

Over boomdrumstellen en uitgelaten kleuters

Vaak ben ik, samen met mijn opdrachtgever, maanden aan een project bezig voor het aan de wereld wordt voorgesteld. Dat was niet anders voor de kleuterroutes die ik bedacht in opdracht van Regionaal Landschap Kempen en Maasland. Toen de doewandelingen officieel werden geopend, was het dan ook heerlijk om al die enthousiaste kinderen en ouders in actie te zien.

lees meer