Blog

Provincie Limburg

Regelmatig schrijf ik teksten voor het Limburgse provinciebestuur, afdeling milieu en natuur, waaronder gelegenheidspublicaties en reportages voor hun driemaandelijks magazine LINA. Het gaat om teksten rond natuur, klimaat en milieu, drie thema's die me nauw aan het hart liggen.

"Met Leen als redacteur heb je een compagnon de route. Ze is snel mee met het verhaal, haalt deadlines en volgt ze mee op. En heel belangrijk: ze is er ook altijd 100% voor de nazorg."
– Sonja Schreurs, communicatiemedewerker Provincie Limburg

lees meer

Waarom ik huiver van het clichébeeld van de arme kunstenaar

Je kent ze wel. Die clichébeelden van de arme schrijver op zijn koude, van schimmel vergeven zolderkamer, die in het licht van een stoffige schemerlamp aan zijn roman sleutelt, bij voorkeur met een glas whiskey en een volle asbak langs zich. Of die 19de-eeuwse landschapsschilder die zijn meest recente meesterwerk in zijn Parijse stamkroeg inruilt voor een kom bouillabaisse en een fles absint.

lees meer

Hoe ik dankzij ‘diep werk’ mijn productiviteit enorm verhoogde

Hoewel mensen me vaak zeggen dat ik snel werk, voelde ik zelf dat het nog beter kon. Dat ik vaak lange werkdagen presteerde, om toch maar alles gedaan te krijgen wat ik wilde gedaan krijgen. Dat ik die tijd aan mijn bureau niet altijd even efficiënt invulde. Dat ik te weinig vrije tijd overhield en dat mijn gezondheid eronder leed. Niet goed, dus!

Ik ben een perfectionist en streng voor mezelf. Dat geef ik toe. Maar dat ik ook effectief meer kon doen met dezelfde tijd, ontdekte ik dankzij Diep werk van Cal Newport. Hij legt uit hoe je geconcentreerder en efficiënter kan werken.

Dit is wat ik vooral onthield uit zijn boek en hoe dat mijn leven veranderde.

lees meer

De B’oscars van het Nationaal Park Hoge Kempen

Aan de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen kan je voortaan een B’Osar winnen. De zeer bekende acteurs Ree Witherspoon en Arnold Schwarzenever nemen kinderen op sleeptouw (met een boekje en een app met filmpjes en geluidsfragmenten).

Ik bedacht het concept, schreef de teksten en werkte spelletjes en opdrachten uit voor onderweg. Ook de scenario’s voor de filmpjes en de teksten voor de voice-overs mocht ik bedenken.

lees meer

Flan Caramel

Flan Caramel maakt animatievideo's voor bedrijven, organisaties en overheden. Ik werkte met hen samen aan een opdracht voor het Nationaal Park, waarna ik de voice-overteksten voor video's voor andere klanten van hen mocht schrijven, zoals NMBS, Stad Geel en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).

lees meer

Bosgroep Limburg

Bosgroep Limburg helpt boseigenaars bij het duurzaam beheer van hun bossen. Ik verzorg al enkele jaren de eindredactie van hun ledentijdschrift, neem de redactie van hun beknopte jaarverslagen voor mijn rekening en (her)schrijf af en toe teksten voor gelegenheidspublicaties.

lees meer

Leertrajecten Zoniënwoud

In 2018 maakte ik, in opdracht van Natuurpunt CVN en het Agentschap voor Natuur en Bos, twee bosleerpaden in het Zoniënwoud: 'James Bos en de geheime bomentaal' voor kinderen van 9 tot 12 jaar en 'Boselfjes van het Zoniënrijk' voor kinderen van 5 tot 8 jaar.

lees meer

Biekes Bijzzzzzondere Bijentocht

Een educatieve fietstocht uitwerken voor lagere scholen rond bijen, landschappen en fruit. Dat was de opdracht die ik kreeg van Toerisme Ranst en Regionaal Landschap De Voorkempen. Uitgetest en goedgekeurd door de leerlingen van GLS Broechem.

lees meer

Testimonials

Met Leen als redacteur heb je een compagnon de route. Ze is snel mee met het verhaal, haalt deadlines en volgt ze mee op. En heel belangrijk: ze is er ook altijd 100% voor de nazorg.
– Sonja Schreurs, communicatiemedewerker Provincie Limburg

lees meer

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑