Copywriting voor BRS

Via microfinanciering (het uitlenen van kleine bedragen) rurale ondernemers en boeren in het Zuiden helpen om in hun levensonderhoud te voorzien. Dat is de doelstelling van BRS (de Belgische Raiffeisen Stichting), een organisatie van Cera en KBC. Ze werken daarvoor samen met lokale partners in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Fijn om te mogen meewerken aan zo’n waardevolle én efficiënte aanpak!

Twee maanden lang mocht ik me helemaal in hun werking verdiepen en alle teksten voor hun vernieuwde website schrijven, die ze in het najaar van 2021 lanceerden.

Daarnaast schreef ik ook teksten voor ‘Zuidreis’, een project van BRS en Cera. Van 15 oktober 2021 tot 6 maart 2022 kunnen Cera-vennoten op wereldreis in Antwerpen. Een route leidt hen langs drie musea (het MAS, Chocolate Nation en het Snijders&Rockoxhuis) en allerlei zuiderse adresjes in de havenstad.

Voor dit project schreef ik de teksten voor de Zuiderse hoek (‘Met een kopje Zuiden’) van de expo Koffiestories in het Snijders&Rockoxhuis, en mocht ik de curatoren van de drie musea interviewen. Die interviews kan je hieronder nalezen.

Tip: ook als je geen Cera-vennoot ben, kan je natuurlijk naar de expo’s gaan. VRACHT opent haar deuren in december, de Koffiestories-expo gaat van start op 15 oktober 2021 en Chocolate Nation kan je doorlopend bezoeken.

Lees hier het hele interview met de curatoren van VRACHT.Hier kan je het hele gesprek nalezen.


Een gedachte over “Copywriting voor BRS

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: