In de BRES voor Haspengouwse beken

Vorig jaar lanceerde de Provincie Limburg het project ‘In de BRES voor water’, waar vrijwilligers via burgerwetenschap hun steentje bijdragen aan de gezondheid en weerbaarheid van onze Haspengouwse beekvalleien. Om dit project extra in de verf te zetten, wilden ze een tof, toegankelijk product voor recreanten en buurtbewoners. Ze kwamen bij mij terecht en natuurlijk was ik meteen enthousiast!

Ik stippelde twee wandelroutes en een fietstocht uit langs enkele van de meetpunten, waar burgers zelf de waterstand kunnen doorgeven en enkele vraagjes beantwoorden over de waterkwaliteit. Ook bedacht ik opdrachten voor onderweg – voor jong en minder jong – en heel wat burgerwetenschappret voor thuis.

Heerlijk om deze tochten uit te mogen stippelen, zoveel doedingen te mogen bedenken en uitproberen! Veel foto’s zijn van de hand van mijn vriend, Jo Cuenen. Voor de vormgeving werkte ik samen met Luc Schreurs, ondertussen zo’n beetje mijn vaste partner in crime.

Je kan het boekje hieronder inkijken en downloaden. Liever een papieren versie? Die kan je bestellen via dit bestelformulier van het Provinciaal Natuurcentrum.

Een gedachte over “In de BRES voor Haspengouwse beken

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: