Tijdreizen in Tongeren

Met deze zoek- en doetocht mikken Toerisme en Erfgoed Tongeren op kinderen van 9 tot 12 jaar. De brochure is er in de eerste plaats voor klassen. Op een speelse manier leren de kinderen heel wat bij tijdens hun tocht door de oudste stad van Vlaanderen. Hun kennis en waarnemingsvermogen worden op de proef gesteld, maar we zetten ze ook aan tot kritisch nadenken. Waar mogelijk, maakten we de link van het verleden naar het heden en de toekomst.

Heel wat onderwerpen uit de leerplannen komen aan bod.

De kinderen speuren naar clues, kraken codes, zetten uitvindingen in chronologische volgorde, gaan op zoek naar manieren om water te besparen, tekenen, lossen woordzoekers, kruiswoordraadsels en rebussen op, en leren ondertussen alles over de Romeinen, begijnen en pelgrims die ooit Tongeren bevolkten.

Enkele pagina’s uit de publicatie:

Ik leefde me ook uit met het maken van een woordzoeker en een kruiswoordraadsel. Iets wat ik ontzettend graag doe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: