Buurtboeken Hasselt

De Stad Hasselt (Het Stadsmus) lanceert een tof educatief project voor leerlingen van de Hasseltse basisscholen: de buurtboeken. Dat zijn stickerboeken met weetjes en spelletjes die draaien rond het erfgoed in een bepaalde wijk in Hasselt. De leerlingen kunnen de stickers (gratis) afhalen bij plaatselijke handelaars.

De buurtboeken kaderen in het project Tournée Locale van de stad Hasselt, dat elk jaar een andere wijk aandoet met culturele activiteiten voor en door buren!

Ik mocht de teksten voor deze buurtboeken schrijven en mee opdrachtjes bedenken. De buurtboeken voor de Catharinawijk en het Hollands Veld zijn klaar, binnenkort volgen buurtboeken voor Runkst en de Heilig Hartwijk. Een leuk en boeiend project om aan mee te werken, dat hopelijk heel wat kinderen zal inspireren om op ontdekking te gaan in hun eigen omgeving.

Enkele pagina’s uit de buurtboeken:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: