Over mij

“Everywhere we go, people want to know
who we are, where we come from
so we tell them…”

Je wilt niet weten hoe vaak ik die zinnen als kind gebruld heb, terwijl ik met mijn vriendinnen van de KSJ over de heide liep.

Wel, ik ben geboren in Essen, op een boogscheut van de Nederlandse grens. Op mijn tiende verhuisde ik naar Breendonk en later naar Boom. Toen ik op mijn 23ste mijn vleugels uitsloeg, vestigde ik me in Mechelen – waar ik eerder mijn bachelor Communicatiebeheer behaalde – waarna de liefde me naar Hasselt bracht. Ondertussen verloor ik mijn hart aan Limburg met haar diverse landschappen, rijke natuur en warme, rustige mensen.

Tien jaar werkte ik in loondienst, maar ik vond nergens écht mijn draai. Ik wilde het altijd anders en beter doen, mijn eigen functie en leven vormgeven, meer impact creëren. In 2013 nam ik de beste beslissing van mijn leven: ik werd zelfstandige en richtte Schrijfbureau Teksttype op.

Sindsdien wijd ik mijn leven aan het schrijven van teksten en het realiseren van publicaties voor overheden, organisaties en bedrijven. Bij alles wat ik doe en schrijf, ga ik op zoek naar verbinding. Verbinding tussen mensen onderling, tussen product en doelgroep, tussen natuur en mens.

Ik werk vaak en graag voor projecten ‘met een ziel’, een sociale impact of een groen randje. Of voor andere solo-ondernemers en kleine bedrijven, die hun hart en ziel in hun bedrijf stoppen maar daar niet altijd meteen het gewenste resultaat mee behalen.

Verder schrijf ik ook proza en poëzie en publiceer ik mijn eigen boeken, waaronder een poëziebundel, een verhalenbundel en een natuurdoeboek voor kinderen: Woudapen. Want mijn liefde voor alles wat groeit en leeft doorgeven aan de volgende generatie is een van mijn persoonlijke missies. Om die reden werk ik vaak en heel graag mee aan projecten voor kinderen.

Met een kop koffie en een stuk chocolade doe je me altijd plezier. Zoals elke schrijver zit ik te veel. Daarom probeer ik om ook élke dag te bewegen: wandelen, fietsen, pilates, t’ai chi… Schrik bovendien niet als je mij op een optreden of festival tegenkomt, want muziek is voor mij even onmisbaar als zuurstof.

Maar genoeg over mij, vertel me waar jij naar op zoek bent!

Ontdek ook mijn project Boekenerf waar ik en andere schrijvers onze (gesigneerde!) boeken rechtstreeks aan de lezer verkopen.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑