Portfolio

Dit is wat ik voor anderen deed. Klik op de foto’s om ze te vergroten.
Wat kan ik voor jou doen? Laat het me weten.

Natuurboek Hechtel-Eksel

Toen de milieudienst van de gemeente Hechtel-Eksel me aanschreef om een boek te maken over de natuur en de landschappen op hun grondgebied, was ik meteen laaiend enthousiast. Een indeling bepalen, research doen, teksten schrijven, spreken met lokale natuurkenners, de boswachter en de voorzitster van de Heemkundige Kring om zo een boek vorm te zien krijgen: heerlijk! De foto’s zijn van de hand van Theo Geuens, een fotograaf uit de gemeente, en de lay-out werd verzorgd door Luc Schreurs, met wie ik regelmatig samenwerk.

cover natuurboek Hechtel-Eksel


Op stap met Bas Das

Dit doeboekje voor kinderen maakte ik in opdracht van Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren. Voor de tekeningen deed ik een beroep op Tinne Van den Bossche.

Toen we van start gingen met het kinderdoeboek ‘Op stap met Bas Das’, wisten we eerst niet goed waar te beginnen. Van zodra Leen aan boord stapte, kwam het project in een stroomversnelling terecht.
– An Digneffe, directeur Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren


Centrum Duurzaam Groen

Leen verzorgt sinds enkele jaren de redactie van het beknopt jaarverslag van Centrum Duurzaam Groen. Ze doet dit in helder taalgebruik en werkt snel maar grondig. Ze denkt mee over het beste eindresultaat, weet hoofdzaak van bijzaak te onderscheiden en zet zo de belangrijkste verwezenlijkingen van onze organisatie in de verf. Haar voeling met en kennis van de natuur- en groensector is hierbij een pluspunt. Samenwerken met Leen gebeurt steeds op een correcte en aangename wijze. Ze respecteert de vooropgestelde planning en levert altijd een mooi eindresultaat af.
– Luc Crommen, directeur administratie & financiën Centrum Duurzaam Groen


Regionale Landschappen

Ik schrijf regelmatig teksten voor de drie Limburgse Regionale Landschappen, vzw’s die zich volop inzetten voor natuur, landschappen en klein erfgoed.

Leen is een zeer efficiënte medewerkster die soepel inspringt op vragen, zeer zelfstandig haar plan trekt maar toch voor de nodige terugkoppeling zorgt. Ze heeft een mooie, heldere schrijfstijl. Het was prettig samenwerken!
Ilse Ideler, directeur Regionaal Landschap Lage Kempen

erfgoedkrant2.jpg

 


Archeoloog voor één dag

Dit doeboekje maakte ik op vraag van de toeristische dienst van Meeuwen-Gruitrode en richt zich tot kinderen vanaf 9 jaar die archeologisch park De Rieten bezoeken. Ik bedacht de inhoud en spelletjes en schreef de teksten. Uitgetest en goedgekeurd door een plaatselijke jeugdvereniging.

Het was fijn om met Leen samen te werken aan de zoektocht ‘Archeoloog voor één dag.’ Een vlotte pen, flexibel, creatief en bijzonder accuraat. En met een groot hart voor mens en natuur.
– Miet Camps, deskundige toerisme gemeente Meeuwen-Gruitrode


Woudapen

Kinderen weer doen buitenspelen, in de natuur, is een van mijn persoonlijke missies. Omdat ik regelmatig met veel plezier toffe projecten voor kinderen uitdenk voor opdrachtgevers, kriebelde het al een poosje om eens een eigen project op poten te zetten. Daarmee was Woudapen geboren. Ik bedacht het concept en de volledige inhoud van dit natuurdoeboek, schreef de teksten en stuurde de illustrator en vormgever aan. Ook het opvolgen van de druk én de marketing, verkoop en distributie deed ik volledig zelf.


Provincie Limburg

Limburg is de groenste provincie van Vlaanderen en is daar terecht trots op. Al enkele jaren verzorg ik regelmatig opdrachten voor de dienst Milieu & natuur van de provincie Limburg, zoals de redactie van brochures, persberichten, tijdschriften en websites.

Met Leen als redacteur heb je een compagnon de route. Ze is snel mee met het verhaal, haalt deadlines en volgt ze mee op. En heel belangrijk: ze is er ook altijd 100% voor de nazorg.
– Sonja Schreurs, communicatiemedewerker Provincie Limburg


Visit Maasmechelen

Voor de toeristische dienst van Maasmechelen mag ik regelmatig teksten schrijven voor hun blog en voor toeristische publicaties. Heel fijn om te doen!

Leen gaf ons onmiddellijk een goed gevoel. Ze is vlot met de pen, ondernemend en boordevol creatieve ideeën. Ze levert geen half werk en dat resulteert in aantrekkelijke blogs. Ze behaalt steeds de deadlines en zorgt voor de nodige follow-up. Een aangename samenwerking!
– Sabrina Tollenaers, deskundige toerisme gemeente Maasmechelen

blogs Maasmechelen

 


Bosgroep Limburg

Bosgroep Limburg helpt boseigenaars bij het duurzaam beheer van hun bossen. Ik doe al enkele jaren de eindredactie van hun ledentijdschrift, neem de redactie van hun beknopte jaarverslagen voor mijn rekening en (her)schrijf af en toe teksten voor gelegenheidspublicaties.


Landbouw anders beleven

Dit boekje maakte ik op vraag van Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren en de gemeente Heers. Aan de hand van aangeleverde thema’s bedacht ik spelletjes, weetjes en opdrachten die jong en oud met andere woorden naar het landbouwlandschap doen kijken.


Cosmodrome

Expo’s, 360° films, workshops raketten bouwen: in de Genkse Cosmodrome valt altijd wat te beleven. Ik mocht meewerken aan verschillende toffe projecten die wetenschap behapbaar maken voor kinderen. Voor de expo #Freeze werkte ik samen met Tinne Luyten voor de tekeningen en het ontwerp.


Het Belang van Limburg

Voor Het Belang van Limburg maakte ik een tijdlang reportages voor de weekendbijlage De Markt en deed ik interviews met muzikanten. Ik stopte ermee om me meer op copywriting toe te leggen in plaats van journalistiek.


Jet Magazine

Voor Jet Magazine Limburg mocht ik enkele modeartikelen maken rond communiekleding voor het boekje ‘Mijn feest’, dat gratis aan huis werd bedeeld. Verder verving ik de coördinatrice drie maanden tijdens haar afwezigheid, waarbij ik de eindredactie en coördinatie van Jet Magazine voor mijn rekening nam.


Bosland

Bosland is een natuurgebied in Noord-Limburg waar kinderen baas zijn. Voor hen schreef ik teksten voor nieuwsbrieven, schatzoektochten en infoborden, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Leen is een tekstschrijfster van formaat. Vlotte teksten vloeien moeiteloos uit haar pen. Het is leuk om met haar in gesprek te gaan. Aanrader!
– Valérie Persoons, projectcoördinator bij Bosland


Natuurlijk deed/doe ik nog veel meer. Onder meer voor:

Agentschap voor Natuur en Bos * Natuurpunt CVN * Dubolimburg * Provinciaal Natuurcentrum * Studio Sesam * Builders Facts * Uitgeverij Beefcake Publishing * Inventis * Kingo Bikes * Asster Sint-Truiden * Hippocoaching  * Toerisme Lommel * Gemeentebestuur Overpelt 

Leen denkt in oplossingen. Ze houdt een open geest waar het wensen en vragen van haar opdrachtgevers betreft, en zorgt voor een eindproduct dat de verwachtingen moeiteloos inlost. Haar schrijfstijl kan ze, om haar doel te dienen, laten variëren tussen zakelijk en avontuurlijk. Leen draagt het hart op de juiste plaats en is uitgerust met een fijn gevoel voor humor.

Patrick Vandewalle, communicatiemedewerker Dubolimburg

 

“Het is altijd een plezier om samen te werken met Leen. Ze is professioneel, vriendelijk en betrokken. Leen staat bovenaan op onze lijst telkens wanneer we iemand zoeken voor redactie, ghostwriting en copywriting. Niets dan lof!”

Inan Akbas, zaakvoerder Beefcake Publishing