Portfolio

Dit is wat ik voor anderen deed. Wat kan ik voor jou doen? Laat het me weten.


Leen is een zeer efficiënte medewerkster die soepel inspringt op vragen, zeer zelfstandig haar plan trekt maar toch voor de nodige terugkoppeling zorgt. Ze heeft een mooie, heldere schrijfstijl. Het was prettig samenwerken!

Ilse Ideler, directeur Regionaal Landschap Lage Kempen


Kleuterwandelingen RivierPark Maasvallei

Het kasteelpark van Pipa

Een doetocht voor kleuters in het kasteelpark in Leut (Maasmechelen) met behulp van infoborden. De zeven dochters van de kasteelheer dagen de kinderen uit om samen te dansen, rijmpjes te bedenken, te knutselen, muziek te maken en aan natuuronderzoek te doen. Ik bedacht ook een bomendrumstel en de ‘voelbomen’ die de wandeling nog interactiever maken.

Rijntje en zijn vrienden

Een kleutertocht in het Vijverbroek in Kessenich (Kinrooi) waar de kinderen kennismaken met Rijntje en zijn vrienden, stuk voor stuk dieren die in het gebied voorkomen. En natuurlijk hebben ze allemaal een spelletje in petto voor de kinderen…

De samenwerking met Leen verliep voor beide gezinswandelingen in het RivierPark Maasvallei heel erg vlot. Vanaf het eerste overleg was ze enorm betrokken bij de projecten, dacht ze mee over de grote en kleine lijnen en zorgde ze tussentijds voor fijne terugkoppelingen. We wisten meteen dat het eindresultaat geslaagd ging zijn. Ook nadat de wandelingen afgewerkt waren, nam ze regelmatig opnieuw contact op om te horen hoe de reacties van het publiek waren. Kortom, als je Leen aan boord hebt, komt het hoe dan ook goed.

– Stephanie Janssen en Sofie Wyns, projectmedewerkers RivierPark Maasvallei


Webcopy voor hogeschool UCLL

In februari en maart 2019 werkte ik enkele weken op locatie bij UCLL campus Diepenbeek om webteksten te schrijven voor verschillende bacheloropleidingen van de hogeschool en een stramien uit te werken dat andere opleidingen kunnen volgen voor hun online communicatie.

Leen leefde zich vrij snel in in de doelgroep van het hoger onderwijs en herschreef verschillende opleidingspagina’s van onze hogeschool op basis van reeds bestaande brochures. De vertaling van deze brochureteksten naar webteksten verliep binnen een strak schema waarbij de deadlines werden gerespecteerd. Indien je Leen wil inhuren, dien je over goede koffie te beschikken. De chocolade neemt ze zelf mee.

Kenny Stals, communicatiemedewerker UCLL


Biekes Bijzzzzondere Bijentocht

Een educatieve fietstocht uitwerken voor lagere scholen rond bijen,
landschappen en fruit. Dat was de opdracht die ik kreeg van Toerisme Ranst en
Regionaal Landschap De Voorkempen. Uitgetest en goedgekeurd door de leerlingen van GLS Broechem. Je kan het pakket gratis downloaden op de website van Toerisme Ranst – of gewoon, via de link hieronder! 😉


Natuurboek Hechtel-Eksel

Toen de milieudienst van de gemeente Hechtel-Eksel me aanschreef om een boek te maken over de natuur en de landschappen op hun grondgebied, was ik meteen laaiend enthousiast. Een indeling bepalen, research doen, teksten schrijven, spreken met lokale natuurkenners, de boswachter en de voorzitster van de Heemkundige Kring om zo een boek vorm te zien krijgen: heerlijk! De foto’s zijn van de hand van Theo Geuens, een fotograaf uit de gemeente, en de lay-out werd verzorgd door Luc Schreurs, met wie ik regelmatig samenwerk.


Leertrajecten Zoniënwoud

In 2018 maakte ik, in opdracht van Natuurpunt CVN en het Agentschap voor Natuur en Bos, twee bosleerpaden in het Zoniënwoud.

‘Boselfjes van Zoniënrijk’ richt zich tot kinderen van 5 tot 8 jaar en leert hen dat alles en iedereen in het bos samenwerkt. Amber Delahaye bracht de vijf elfjes die ik bedacht op prachtige wijze in beeld.

Het bos is een mysterieuze plek vol raadsels en intriges. Dat ontdekken kinderen van 9 tot 12 jaar in het bosleerpad ‘James Bos en de geheime bomentaal’ dat ik bedacht en uitwerkte voor het Zoniënwoud. De kinderen leren hoe bomen met elkaar communiceren en verzamelen onderweg clues om een gecodeerde boodschap te ontcijferen. De cartoon van James Bos is van de hand van Tinne Luyten.


Op stap met Bas Das

Dit doeboekje voor kinderen maakte ik in opdracht van Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren. Voor de tekeningen deed ik een beroep op Tinne Van den Bossche.

Toen we van start gingen met het kinderdoeboek ‘Op stap met Bas Das’, wisten we eerst niet goed waar te beginnen. Van zodra Leen aan boord stapte, kwam het project in een stroomversnelling terecht.

– An Digneffe, directeur Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren


Centrum Duurzaam Groen

Leen verzorgt sinds enkele jaren de redactie van het beknopt jaarverslag van Centrum Duurzaam Groen. Ze doet dit in helder taalgebruik en werkt snel maar grondig. Ze denkt mee over het beste eindresultaat, weet hoofdzaak van bijzaak te onderscheiden en zet zo de belangrijkste verwezenlijkingen van onze organisatie in de verf. Haar voeling met en kennis van de natuur- en groensector is hierbij een pluspunt. Samenwerken met Leen gebeurt steeds op een correcte en aangename wijze. Ze respecteert de vooropgestelde planning en levert altijd een mooi eindresultaat af.

– Luc Crommen, directeur administratie & financiën Centrum Duurzaam Groen


Archeoloog voor één dag

Dit doeboekje maakte ik op vraag van de toeristische dienst van Meeuwen-Gruitrode en richt zich tot kinderen vanaf 9 jaar die archeologisch park De Rieten bezoeken. Ik bedacht de inhoud en spelletjes en schreef de teksten. Uitgetest en goedgekeurd door een plaatselijke jeugdvereniging.

Het was fijn om met Leen samen te werken aan de zoektocht ‘Archeoloog voor één dag.’ Een vlotte pen, flexibel, creatief en bijzonder accuraat. En met een groot hart voor mens en natuur.

– Miet Camps, deskundige toerisme gemeente Oudsbergen


Woudapen

Kinderen weer doen buitenspelen, in de natuur, is een van mijn persoonlijke missies. Omdat ik regelmatig met veel plezier toffe projecten voor kinderen uitdenk voor opdrachtgevers, kriebelde het al een poosje om eens een eigen project op poten te zetten. Daarmee was Woudapen geboren. Ik bedacht het concept en de volledige inhoud van dit natuurdoeboek, schreef de teksten en stuurde de illustrator en vormgever aan. Ook het opvolgen van de druk én de marketing, verkoop en distributie deed ik volledig zelf.


Provincie Limburg

Limburg is de groenste provincie van Vlaanderen en is daar terecht trots op. Al enkele jaren verzorg ik regelmatig opdrachten voor de dienst Milieu & natuur van de provincie Limburg, zoals de redactie van brochures, persberichten, tijdschriften en websites.

Met Leen als redacteur heb je een compagnon de route. Ze is snel mee met het verhaal, haalt deadlines en volgt ze mee op. En heel belangrijk: ze is er ook altijd 100% voor de nazorg.

– Sonja Schreurs, communicatiemedewerker Provincie Limburg


Gemeente Gingelom

In 2018 besloot de gemeente Gingelom om het monument voor haar oud-strijders uit De Groote Oorlog in ere te herstellen. Voor de gelegenheid lieten ze ook filmpjes maken die de verhalen vertellen van veteranen uit de Eerste Wereldoorlog. Ik schreef de teksten, die werden ingesproken door mensen van de plaatselijke toneelkring – in het Gingeloms dialect…


Visit Maasmechelen

Voor de toeristische dienst van Maasmechelen mag ik regelmatig teksten schrijven voor hun blog en voor toeristische publicaties. Heel fijn om te doen!

Leen gaf ons onmiddellijk een goed gevoel. Ze is vlot met de pen, ondernemend en boordevol creatieve ideeën. Ze levert geen half werk en dat resulteert in aantrekkelijke blogs. Ze behaalt steeds de deadlines en zorgt voor de nodige follow-up. Een aangename samenwerking!

– Sabrina Tollenaers, deskundige toerisme gemeente Maasmechelen


Bosgroep Limburg

Bosgroep Limburg helpt boseigenaars bij het duurzaam beheer van hun bossen. Ik doe al enkele jaren de eindredactie van hun ledentijdschrift, neem de redactie van hun beknopte jaarverslagen voor mijn rekening en (her)schrijf af en toe teksten voor gelegenheidspublicaties.


Landbouw anders beleven

Dit boekje maakte ik op vraag van Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren en de gemeente Heers. Aan de hand van aangeleverde thema’s bedacht ik spelletjes, weetjes en opdrachten die jong en oud met andere woorden naar het landbouwlandschap doen kijken.


Cosmodrome

Expo’s, 360° films, workshops raketten bouwen: in de Genkse Cosmodrome valt altijd wat te beleven. Ik mocht meewerken aan verschillende toffe projecten die wetenschap behapbaar maken voor kinderen. Voor de expo #Freeze werkte ik samen met Tinne Luyten voor de tekeningen en het ontwerp.

Ik schreef ook de teksten voor de Ruimterock (voor kleuters) en de Wetenschapsrap (voor wat oudere kinderen). Beluister ze hieronder!


Jet Magazine

Voor Jet Magazine Limburg mocht ik modeartikelen maken rond communiekleding voor het boekje ‘Mijn feest’, dat gratis aan huis werd bedeeld. Verder verving ik de coördinatrice drie maanden tijdens haar afwezigheid, waarbij ik de eindredactie en coördinatie van Jet Magazine voor mijn rekening nam.


Bosland

Bosland is een natuurgebied in Noord-Limburg waar kinderen baas zijn. Voor hen schreef ik teksten voor nieuwsbrieven, schatzoektochten en infoborden, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Leen is een tekstschrijfster van formaat. Vlotte teksten vloeien moeiteloos uit haar pen. Het is leuk om met haar in gesprek te gaan. Aanrader!

– Valérie Persoons, projectcoördinator bij Bosland


Natuurlijk deed/doe ik nog veel meer. Onder meer voor:

 • Agentschap voor Natuur en Bos
 • Hogeschool UCLL
 • Dubolimburg
 • Provinciaal Natuurcentrum
 • Studio Sesam
 • Builders Facts
 • Uitgeverij Beefcake Publishing
 • Inventis
 • Kingo Bikes
 • Psychiatrisch ziekenhuis Asster Sint-Truiden
 • Hippocoaching
 • Toerisme Lommel
 • Gemeentebestuur Overpelt
 • Het Belang van Limburg
 • Edgard & Cooper
 • Flan Caramel

Het is altijd een plezier om samen te werken met Leen. Ze is professioneel, vriendelijk en betrokken. Leen staat bovenaan op onze lijst telkens wanneer we iemand zoeken voor redactie, ghostwriting en copywriting. Niets dan lof!

Inan Akbas, zaakvoerder Beefcake Publishing

Leen denkt in oplossingen. Ze houdt een open geest waar het wensen en vragen van haar opdrachtgevers betreft, en zorgt voor een eindproduct dat de verwachtingen moeiteloos inlost. Haar schrijfstijl kan ze, om haar doel te dienen, laten variëren tussen zakelijk en avontuurlijk. Leen draagt het hart op de juiste plaats en is uitgerust met een fijn gevoel voor humor.

Patrick Vandewalle, communicatiemedewerker Dubolimburg