Bosland

In de periode van 2013 tot en met 2016 mocht ik heel wat fijne projecten uitwerken voor Bosland, het grootste kindvriendelijke bos- en natuurgebied van Vlaanderen.

Zo stond ik mee aan de wieg van hun toenmalige nieuwe website, een realisatie van Inventis, en schreef ik toen alle teksten voor die site. Daarnaast schreef ik ook de inhoud voor heel wat infoborden en publicaties, zoals de ontdekkingskaart. En natuurlijk de nieuwsbrieven en drie schatzoektochten. Die schatzoektochten waren meteen mijn eerste project voor kinderen. Ik had de smaak meteen te pakken!

De schatzoektochten draaien rond drie personages die ik verzon: de knorrige zeebonk Kapitein Korrel die de kinderen meeneemt naar het zand van de Lommelse Sahara, de nieuwsgierige Wenke Wortel die samen met de kinderen in het Heesakkerpark in Overpelt op zoek gaat naar geheimen uit een ver verleden en de niet zo heldhaftige superheld Tommy Twijgman, die zijn rode cape en daarmee zijn superkrachten kwijt is gespeeld op In den Brand in Hechtel-Eksel.

Spelenderwijs komen de kinderen heel wat te weten over de drie gebieden en hun geschiedenis en natuur.

Leen is een tekstschrijfster van formaat. Vlotte teksten vloeien moeiteloos uit haar pen. Het is leuk om met haar in gesprek te gaan. Aanrader!

– Valérie Persoons, projectcoördinator bij Bosland

In het begin richtte de nieuwsbrief van Bosland zich tot volwassenen, met een kinderbijlage. Na enkele jaren werd de nieuwsbrief volledig gewijd aan jonge bosontdekkers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: