Een jaar om in te kaderen

In 2019 verzorgde ik 46 kleine en grote opdrachten voor 8 bestaande en 7 nieuwe opdrachtgevers. Ik draaide mijn beste omzet tot nog toe, had ongelooflijk fijne opdrachten en merkte een grote tevredenheid bij mijn klanten op. Het zesde levensjaar van Schrijfbureau Teksttype was er eentje om in te kaderen.

Wat ik zoals schreef/creëerde:

 • Blogs
 • Kinderroutes in de natuur
 • Educatieve pakketten voor scholen
 • Teksten voor ledentijdschriften
 • Jaaroverzichten
 • Webteksten
 • Persberichten
 • Folders en brochures
 • Infoborden
 • Reportages
 • Een voorleesverhaal
 • Scenario’s en voice-overs voor animatievideo’s

Over deze onderwerpen:

Milieu en natuur * biodiversiteit * klimaat * duurzaam bosbeheer * erfgoed en geschiedenis * sociale projecten * microfinanciering in het Zuiden *  opleidingen * toerisme en recreatie * gezondheid 

Enkele hoogtepunten:

Kiezen is verliezen, maar hier zijn enkele opdrachten die er dit jaar voor mij nog net dat beetje extra uitsprongen.

Uitdagende, educatieve fietstocht voor scholen

Met ‘Biekes Bijzzzzzondere Bijentocht‘ worden klassen uit Ranst en omgeving uitgedaagd om tijdens een fietstocht alles te leren over bijen. Uiteraard wisselde ik de informatie af met actieve spelletjes en opdrachten. Het pakket bestaat uit een voortraject voor in de klas, de eigenlijke tocht en ideeën voor naverwerking. Ik zette de route online via de app izi.TRAVEL, waarmee de leerkrachten ter plekke de instructies kunnen afspelen op hun gsm.


Opdrachten via OMcollective

Een van mijn nieuwe opdrachtgevers dit jaar: OMcollective. Via hen ging ik aan de slag voor Hogeschool UCLL en de coöperatieve microfinancieringsinstelling BRS. Twee uitdagende opdrachten die ik met veel plezier voltooide.


De B’Oscars van het Nationale Park Hoge Kempen

De B’Oscars. Dat is het concept dat ik bedacht en uitwerkte voor het Nationaal Park Hoge Kempen. Met behulp van een boekje en een app met filmpjes en geluidsfragmenten kunnen kinderen B’Oscars in de wacht slepen. Ze moeten zich daarvoor inleven in de rol van astronaut (Kattevennen), schaapsherder (Mechelse Heide), Boswachter (Station As), Ridder (Pietersheim), mijnwerker (Connecterra) of insectenkenner (Lieteberg).

Dit jaar werden de routes aan de toegangspoorten Kattevennen en As al gelanceerd, volgend jaar volgen de andere vier poorten. Voor dit project schreef ik alle teksten, bedacht spelletjes en opdrachten en schreef ik het scenario en de voice-overteksten voor in totaal zeven filmpjes: één algemene intro en een filmpje per route.

Ree en Arnold vertellen graag zelf waar het allemaal om draait:

De animatiefilms werden gemaakt door Flan Caramel.


Kleuterroutes in de Maasvallei

Ook in de Maasvallei mocht ik twee kinderroutes uitwerken: het kasteelpark van Pipa in Leut en de vrienden van Rijntje in het Vijverbroek in Kessenich. Deze doetochten richten zich op kleuters en zetten hen aan om de natuur te ontdekken met al hun zintuigen. Daarnaast is er ruimte om te dansen, zingen en muziek te maken en te knutselen met natuurmaterialen. De routes bestaan uit een aantal borden op het terrein en zijn volledig gratis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: